22 Ağustos 2009 Cumartesi

Bu gece bitmesin

Mutlu gecelerim pek bi nadirdir.O yüzden sürsün istiyorum bu gece...O yüzden uyumak istemiyor canım.Ve uzun süre sonra kulaklığı takıp şarkı söyledim ben bu gece.

Süleymaniye Camisi,Eminönü Camisi, Mısır Çarşısı, Sultanahmet turu vardı bu gece.Üç mekanda bana yabancıydı, farklıydı.Fotoğraflarımı Pazartesi eklerim artık.

İlk uğradığımız yer Mısır Çarşısıydı.Baharat kokuları,altının iç gıcıklayan ihtişamını sergileyen caf caflı kuyumcuları, dansöz kıyafetleri eşliğinde Mısır çarşısı turunu bitirdikten sonra Süleymaniye Camisine yol aldık...

Süleymaniye Camisine gitmek biraz zorladı bizi...Yürüdük yürüdük...Tepeleri tırmandık ve sonrasında kocaman bir alana yayılmış cami ile karşılaştık.Girişte Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultanın türbeleri vardı.Heyecanla camiye adım adım giderken tadilatta olduğunu farkettik ve az bir kısmını gezme fırsatı bulabildik..Kısmet başka zamana..Ayrıca umarım bir gün Mimar Sinan ın ustalık eseri Selimiye Camisini de görme fırsatımız olur.Yolumuz düşerde Edirne ye gidebilirsek...

Ve sonra Sultanahmete varabildik.Kalabalıklar arasında, dinlendirici müzik eşliğinde yemeğimizi yedik ve üzerine çayımızı içip sonlandırdık bu geceyi..

Şimdi uyumak mümkün mü bunca güzellikten sonra...

2 yorum:

  1. bunların bazılarının istanbuldakiler için sadece bir işe gidiş güzergahı olması ne kadar ilginç. adam her gün bunları görüp tüm hayatına sövebilirken, bir başkası büyülenip uykularını süsleyebiliyor. şehrin güzelliği burda sanırım =)

    YanıtlaSil
  2. Bu şehirde heran bizi büyüleyecek bir şeyle karşılaşmamız mümkün :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.