23 Haziran 2024 Pazar

Simit

Oğlak dolunayından mıdır nedir sürekli geçmişteki anılara gidip geliyorum :) bir süre böyle devam edecek sanırım. Evliliğimizin ilk ayları…kayınvalidemin evinde kahvaltı hazırlığındayken dışarıdan “simitçiiii” sesi geldi ve hepinizin canı çekti. Sevgili kayındavlidem balkondan simitçiye sesini duyurmaya çalışıyor ama olmuyor. Böyle zamanlar için annemden öğrendiğim ıslığım devreye girdi. Parmaklar dilimin üstüne hoooop keskin bir ses ile simitçi hemen arkasını döndü. Kayınvalidem o cılız cüssemden çıkan ıslığa pek bir şaşırdı :) tüm kırıtmalarımın son bulduğu gündü :)

22 Haziran 2024 Cumartesi

Omuz

Yiğit birkaç günlüktü… emzirme ya da tamamen ne yapacağını bilememenin verdiği gerginlikten dolayı omuzlarım tutulmuş ve şiddetli baş ağrısı ile sürekli  karanlıkta oturuyordum. Bu böyle olmaz diyen doğum doktorum beni bir fizyoterapiste yönlendirmişti… benden yaşça büyük halimin perişanlığını gören bu abla diyebileceğim insan önce başımı masaj aletine yüzüstü yerleştirip , oturur vaziyette omuzlarıma masaj uygulamıştı. Birkaç saniyede bir kafamı kaldırıp etrafı dinlemem sonrası ne olduğunu sormuştu…o sırada evde olan bebeğimin ağlama sesini duyuyorum sürekli ağlama sesi geliyor dediğimde bana sadece sımsıkı sarılmıştı… ne masaj be de başka herhangi birşey bana o anki huzuru vermezdi. Sarıldı ve ağladım… tek yaptığı omuzumu severek geçecek demekti…

Yeni doğum yapmış anneleri sevin… onlar sadece yetersiz olduklarını düşündükleri için gerginler 

Şuanda düzcede tutulmuş omzumla yazıyorum bu satıları..:)



9 Haziran 2024 Pazar

40 Yaş

 Kendimi hayal ettiğim yaşım hiç bir zaman 40'lı yaşlar olmadı. Yani şu yaşımda nasıl olurum nasıl görünürüm diye düşündüğüm yaşlar arasında 40'lar yoktu. Hayalini kurduğum nasıl görüneceğimi merak ettiğim tek yaşım 16 yaşımdı.

Çünkü 16 yaş 2000 yılı idi. Kolay değil 1900 lü yıllardan 2000 li yıllara geçmek. Hep bir şey olacak bu yaşımda derken, yeni yeni alıştığım   Çelikel Lisesinden Düzcede bir köy lisesine geçmem benim için taam bir sürpriz oldu.

Şehir değişikliği, depremden berbat hale gelmiş bir şehir, tanımadığım yüzler...Ne sayarsan var. Şimdi dönüp baktığımda gerçekten iyi çıkmışım içinden dediğim 16-19 yaş aralığı,  pek de geri dönesimin olmadığı bir dönem...

Şimdi hayalini kurabileceğim yaşım 49. 9 yıl sonra umarım buralarda olur ve sana son durumumu aktarbilirim. Çünkü deli planlarım var o yaşıma kadar geçecek süre için.

Yiğit in üniversite başlangıcı, belki de Ege'ye taşınmamız. Hayalini kurduğum Londra seyahatleri daha neler neler :)

Önümüzdeki yıllar baya bir çalışmam gerekiyor anlaşılan. Benim hala umudum var  :)