İrmik Helvası
İrmik helvası yapıyorum her gelen misafire.Havam öyle yerindeki.Artık 3. yapışta tam kıvamı tutturdum.Bu seneki tatlım bu.Başka tarif öğrenene kadar.
Malzemeler
250 gr irmik ((paketler genelde 500, yarısını ekliyorsun)
125 gr tereyağı
2 bardak su
2 bardak toz şeker
Tarif :
İrmik e hiç birşey katmadan seramik tavada kavuruyorum önce.Mis gibi kokuyor.
Kısık ateşte kavrulurken arada karıştırıyorum
Küçük bir tencerede 3-4 kaşık tereyağı eritip, içine 2 bardak su, 2 bardak şeker ekliyorum.
Şeker eriyene kadar karıştırıyorum.
Tavadaki irmik renk değiştirip altın sarısı kıvamına gelince içine bir çorba kaşığı tereyağı ve fıstıkları ekliyorum
2 dk öle kavurup tenceredeki şerbeti yavaş yavaş ekliyorum. 5 dk kadar karıştırıyorum.Altını kapatıp üzerine kapak koyup 10 dk dinlendiriyorum.
Annem fıstık yoksa portakal kabugu rendeliyor.Öyle de güzel oluyor.Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bendensin
Eğer senin de ; *Destiny's Child "Emotion" parçasında 2 dakika 52. saniyesinde benim gibi gözlerin doluyorsa , * Instagramda...
-
19-22 Kasım arasında AI in Business Konferansına katılım amacıyla Londra daydım. Daha önce 2014 (Nisan) , 2017 (Haziran ve Aralık ) tarihle...
-
Eğer senin de ; *Destiny's Child "Emotion" parçasında 2 dakika 52. saniyesinde benim gibi gözlerin doluyorsa , * Instagramda...
-
Bunca zaman kozmetiktir odur budur çiziktiriyorum meğer atladığım bir şey varmış Bebak Acı Badem Sütü.Parayı saçıyorum ona buna...Meğer bu e...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.