13 Mayıs 2023 Cumartesi

Mayıs ve Kapalı Maraş

Hiç Mayıs gelmemiş gibi bir Mayıs yaşanıyor. Sıcaklar henüz gelmedi. Hala montlarla dolaşıyoruz.Geçtiğimiz Pazartesi- Perşembe arası Kuzey Kıbrıs' a gittik.Hava burada 13 derece iken orada 24 dereceleri gördük. Havuz,deniz, güneşlenme keyfi ile birlikte Mayıs'ı en azından Kıbrıs'ta yaşadık.

Cuma günü  İstanbul'a dönmemizle birlikte hem yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi ile birlikte soğuk hava ile tatil modu bir anda uçtu gitti.Ülke için en önemli günlerden biri yarın. Umarım birşeylerin değiştiği kadına değer veren zihniyetin ülkeyi yönettiği günleri göreceğiz.

Kıbrıs gezisi sırasında rehber eşliğinde Kapalı Maraş ve Magusa gezilerimiz oldu.Kapalı Maraş 1970 lerden kalma göz alıcı binalarıyla beni Serpent dizisine götürdü adeta.1970 lere ışınlandım. Akdeniz mimarisi ve batı mimarisi ile birleşmiş harika bir tatil beldesi yaratmışlar. Sophia Loren ve tüm Hollywood un gözde tatil mekanıymış. Hiç bilmiyordum ama Kıbrıs inanılmaz bir tarihi havaya sahipti. O muhteşem sahilin kelimelere dökülmesi mümkün değil...1970 lerde  otel ve turizm cenneti iken Kıbrıs Barış Harekatı sonrası askeri bölge ilan ediliyor ve yerleşime kapatılıyor. Şuan plajı kullanmak ve içerisinde gezmek mümkün.




Lala Mustafa Paşa Cami , Nazım Hikmet Zindanı ve Petek Pastanesi de  Gazimagusa'da gezdiğimiz diğer yerlerdi.




  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.