6 Ocak 2010 Çarşamba

Mutluluk Anları

Takibinde olduğum "Yağmurlu Sabahları Sevenler Kulübü" (Sevgili Lale Zeynep :)) kendisine iyi gelenlerin listesini yapınca ben de durmayayım hemen yapıp paylaşayım bir liste dedim. Zaten listeleme modundayım sürekli..Bunun da listesini çıkarmazsam olmaz. Şu sıralar bana iyi gelenleri keşfetme aşamasındayım.Listem çok kabarık değilse de yaptığımda kendimi huzurlu hissettiğim bir kısım şeyleri buraya dökeyim istedim.

-"Flash Forward" adlı diziye başladım.Lost yapımcılarının ürünü..Charlie ve Penny de ordalar.Dün 3 bölüm izledim ve sevdim. Lost un hasretini bir nebze dindiriyor.

-Bana çok iyi gelen bir şey var...Aslında yazıp yazmamakta kararsızım.Elime almadan önce üşengeç davrandığım, elime aldığımda konudan mı üsluptan mı bilemediğim huzur veren bir kitap... Mevlana nın hayatı (Şefik Can Dede)

Elif Şafak ile birlikte daha da yaygınlaştı Mevlana sevgisi. Ben de bayılarak okudum Aşk romanını ancak derinine inmeden üstün körü Mevlana öğütleri ile bilgeci bir tavır takılır gibi görünmek korkutuyor beni...Nedense Aşk ı okuyan herkes işi çözmüş kıvırmış gibi geziyor...Daha önce bu işin içinde olanların bir kısmı da bir küçümsüyor bu topluluğu da okumuyor kitabı..Bize basit kaçar diyor.

Nereden nereye geldim..Umarım haddimi de aşmadım.Mevlana nın Hayatı isimli kitap sevdirdi bana kendini...Ağır, hatta notlar almak bile gerekebilir zaman zaman.

-Kitaplardan sonra karikaturler mutlu ediyor beni. Penguendeki Fırat mesela :)

-Vazgeçilmezim çay....Güzelce demlenmiş..ince bellide olsun...

-Kendi zevkime göre salata yapmak.Bol limonlu domatesli rokalı...Ve onu afiyetle yemek.

-Ezel dizisi.En çok da Ali yi seviyorum orda.Onun olduğu sahnelerde gülmemek elde değil.Bir insan hem iyi hem kötü olabilir mi..Pazartesi akşamlarımı Ezel e göre planlıyorum artık.

4 yorum:

  1. madem mevlana konulu kitaplara ilgi gösteriyosun, ahmet ümit'in bab-ı esrar'a da bi bak derim. aşk ile aynı dönemde çıkmıştı biraz ikinci planda kaldı haliyle. :)

    YanıtlaSil
  2. Neden olmasın :) Ben de ismini duymuştum.Aslında roman yada kurgu değilde bir tür biyografi okuma ihtiyacı içindeyim sanırım.Elimdeki kitaptan sonra göz atabilirim Bab-ı Esrar a ;)

    YanıtlaSil
  3. Flash Forward'i ben de merak ediyorum izleyeyim bakayim..
    Ve tabi pazartesilerin vazgecilmezi olan Ezel..

    Ben de bir liste hazirlayayim bakalim bu aralar bana iyi gelen pek birsey yok ama bakarsin bulurum bir iki sey..

    YanıtlaSil
  4. İzle mutlaka :) Ben bayıldım ama o da ara vermiş.Charlie yi görünce başladım izlemeye.

    Ezel i izledikten sonra işte dizi yapılabiliyormuş Türkiye de dedirttiler.Ne olacağını belli etmeyen,şaşırtan Türk dizisi de oluyormuş demekki.Senaristler muhteşem.

    Listeni takip edicem :) İyi geliyor arada böyle listeler.Neler var yok kendi hayatına bir göz atmış oluyorsun.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.